6 راه برای جلو گیری از استرس
برای جلو گیری از استرس ما میخواهیم در زیر برخی از راه های کاهش استرس را بگوییم
1. از سرعت خود بکاهید
مغز و بدن ما اینطور طراحی شده است که اول با شرایط بحرانی استرسزا مواجه شود و بعد به یک دوره ریکاوری نیاز یابد تا ریلکس شود، بخورد و بخوابد و برای مواجهه با موقعیت سخت بعدی آماده شود. این روزها ما دیگر آن دورهی ریکاوری را نداریم. بهترین گزینهای که در حال حاضر داریم این است که در طول روز برای خودمان زمانهای استراحت ۵ یا ۱۰ دقیقهای در نظر بگیریم تا اثرات تنش را در جسم و نگرانی را در ذهنمان بررسی کنیم. چند نفس عمیق بکشید و از خودتان بپرسید به چه چیزی نیاز دارید یا عاقلانهترین کاری که در حال حاضر میتوانید انجام دهید چیست و بعد با آگاهی بیشتری به راهتان ادامه دهید. این راحت ترین و سریعترین راه است تا تمرکز حواس را به زندگیتان بازگردانید. یادگیری مدیتیشن را مدنظر داشته باشید، البته اگر برای شما جواب میدهد، اپهای موبایل و منابع اینترنتی زیادی هستند که در این مورد به شما کمک میکنند. تحقیقات نشان دادهاند که تمرینات تمرکز حواس فشار خون شما را پایین میآورد و به مغزتان کمک میکند بهتر با استرس مقابله کند.
2. ورزش فراموش نشود
مطالعات نشان دادهاند که ورزش های هوازی (مثل پیادهروی یا دویدن) اثرات ضد استرس زیادی دارد. ورزش حالوهوای شما را بهتر میکند، کمک میکند بهتر بخوابید، تمرکز و هوشیاری ذهنی شما را بهبود میدهد و به شما احساس خوشتیپی واعتماد به نفس بیشتری میدهد. همچنین ورزش به مغزتان کمک میکند دوپامین ترشح کند و احساس شادی و رضایت کنید، البته تحقیقات نشان دادهاند که این اتفاق همیشه هم رخ نمیدهد. ورزش فشار خون شما را پایین نگه میدارد و کمک میکند تا وزن ایدهآلتان را داشته باشید، در نتیجه با استرس مزمن به خاطر سلامتی هم مبارزه میکند. وقتی دچار استرس مزمن باشید، سلولهای شما سریعتر پیر میشوند. اما چندبار ورزش متعادل در هفته، شما را از چنین آسیبی حفظ خواهد کرد.
3. به آغوش طبیعت بروید
اگر در باغهای سرسبز قدم بزنید، یا حتی به تصاویر طبیعت نگاه کنید، در برابر استرس مقاومت بیشتری خواهید داشت. یک تحقیق اخیرا در دانشگاه استنفورد نشان داده که قدم زدن در فضاهای سبز و پارکها بیشتر از قدم زدن در خیابانهای شلوغ اضطراب را کاهش میدهد. در تحقیقی دیگر، دانشآموزان به خاطر داشتن امتحان ریاضی استرس داشتند و به خاطر همین استرس، عملکردی زیر متوسط داشتند. بعد از تجربهی عامل استرسزا، محققان شرکتکنندهها را به دو قسمت تقسیم کردند، به یکی از گروهها تصاویری از جادههای زیبا، درخت و منظره نشان داده شد و به گروه دیگر تصاویری از مناطق شهریِ مملو از آدمها و ماشینها. آنهایی که تصویر مناظر زیبا را دیده بودند، خیلی سریعتر ریکاوری قلبی-عروقی شدند و به عنوان مثال ضربان قلبشان سریعتر پایین آمد.
4. لبخند به لب داشته باشید
یک تحقیق اخیرا نشان داده است لبخند زدن – حتی اگر تظاهر باشد – به بدن شما کمک میکند در برابر استرس مقاومت کنید. در این تحقیق، محققان از چوب غذاخوری چینی استفاده کردند تا لب شرکتکنندهها را به حالت لبخند یا به حالت معمولیِ بدون لبخند شکل دهند. نیمی از افراد گروهی که لبشان در حالت لبخند بود، نمیدانستند لبخند میزنند. به نیم دیگر گفته شده بود لبخند بزنند و بنابراین لبخند واقعی داشتند (یعنی عضلات لب و چشم هر دو درگیر بودند). اما هر دو گروه وقتی در حال انجام یک کار پراسترس بودند، ضربان قلب پایینتری داشتند. گروهی که لبخند واقعی داشتند، پایینترین ضربان قلب را داشتند و از آن طرف گروه لبخند مصنوعی هم به نسبت گروه بدون لبخند ضربان قلب پایینتری داشتند. محققان معتقدند حرکت دادن عضلات صورت پیغامی به مغز میفرستد که روی حالوهوای کلی شما اثر میگذارد. کار سختی نیست، ۲۵ ثانیه به سبک خنداونه بخندید.
5. راست بایستید
یادتان هست بچه که بودید مادرتان همیشه میگفت: «صاف وایسا»؟ مشخص شده که مادران ما حق داشتهاند و راست ایستادن به ما کمک میکند تحت استرس، عملکرد بهتری داشته باشیم. در یک تحقیق دیگر، که در مجلهی سلامتی و روانشناسی چاپ شده، محققان از مردم خواستند که راست بایستند یا قوز کنند و بعد این حالت را با استفاده از کتفبند ثابت نگه داشتند. هر دو گروه باید یک سخنرانی پراسترس انجام میدادند. افرادی که راست ایستاده بودند نسبت به قوزکردهها عملکرد بهتری داشتند، در واقع آنها ترس کمتر و حالوهوای بهتری داشتند. پس دفعهی بعد که استرس داشتید یادتان باشد راست بایستید.
اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید لطفا ابتدا وارد شوید، در غیر این صورت می توانید ثبت نام کنید.